Hae tästä blogista

perjantai 3. kesäkuuta 2022

"Kevyttä" kesäkatseltavaa: Gravity Falls

Nostalgia is one hell of a drug. Olen tämän lauseen kanssa täysin samaa mieltä. Nostalgia on tunne, joka ajaa minut aina vain uudelleen takaisin vanhojen tuttujen sarjojen, pelien, ja muun median pariin. Tarinat, joita pääsin kokemaan nuorempana, joiden maailmat olivat taianomaisia, ja täynnä taikaa. Gravity Falls on yksi niistä upeista tarinoista, joiden pariin palaan yhä uudelleen. 

Lukijoilleni Alex Hirsch on varmastikin jo tuttu nimi, koska olen kirjoitellut tänne monista eri sarjoista, joissa Hirschillä on ollut näppinsä pelissä. Gravity Falls on hänen oma luomuksensa, joka kertoo kaksosista nimeltään Mabel ja Dipper. He lähtevät viettämään kesälomansa isosetänsä Stanin luokse Gravity Fallsiin, joka on täynnä mysteereitä, fantasiaa, persoonallisia hahmoja, ja tarinoita. Kaksoset alkavat tehdä töitä isosetänsä kyseenalaisessa putiikissa, Mystery Shackissa. Ei aikaakaan, kun Dipper löytää erikoisen päiväkirjan, joka paljastaa, että Gravity Fallsissa on paljon salaisuuksia ratkottavaksi.

Tämä kaksi kautta sisältävä sarja on helppo ja nopea ahmia Disney+:ssasta. Kun sitä alkaa katsomaan, on todella vaikeaa lopettaa. Katsoin tämän sarjan itse ensimmäistä kertaa silloin, kun sen toista kautta alettiin julkaista jakso kerrallaan. Joitakin kuukausia sitten päätin katsoa sarjan uudestaan, ja on pakko myöntää, että Gravity Falls oli aivan yhtä mahtava kokemus nyt kuin ensimmäiselläkin katselukerralla. Se on kirjoitettu nerokkaasti siten, että siitä voivat nauttia monenlaiset katsojat. Niin eri ikäiset kuin myös eri genreistä pitävät ihmiset voivat nauttia siitä.

Huumorin ystäville Gravity Fallsista löytyy paljon nautittavaa. Gravity Falssissa asuu mitä eriskummallisimpia hahmoja, joista saa irti jos jonkinlaisia koomisia tilanteita. Minusta kaikkein hauskimpia komiikan lähteitä olivat Stanin erilaiset huijausyritykset ja rahanahneus, sekä viittaukset muihin medioihin. Jakso, jossa Stanford ja Dipper pelaavat Gravity Fallsin hauskasti ylilyötyä versiota Dungeons and Drangons pelistä, on todella hyvä esimerkki humoristisesta jaksosta, josta nautti varmasti erityisesti DnD pelaajat. Hahmojen luonteet, sekä todella hyvin kirjoitettu dialogi saivat minut myös huumorin ystävänä nauttimaan jokaisesta jaksosta. Alex Hirsch ja hänen tiiminsä ovat ujuttaneet tarinoiden sekaan todella hauskoja parodioita,sekä running gags, eli toistuvia vitsejä, joita itse arvostan todella paljon.

Sarjassa on toki jatkuva tarina, jonka aikana hahmot kehittyvät, mutta lähestulkoon jokainen jakso toimii myös itsenäisenä tarinanaan. Hahmot ovat Gravity Fallsin sydän. Minusta yksi suuri syy katsoa tämä sarja on etenkin sen valloittavat päähenkilöt, mutta myös maagiset ja fantastiset otukset, joihin päähenkilöt törmäävät eri jaksoissa. Joka jakson päätteeksi haluan vain oppia lisää tästä fantastisesta pikkukylästä, sekä itse päähenkilöistä.

Ne, jotka rakastavat mysteereitä, saavat tästä varmasti kaikista eniten irti. Itsellenikin kaikista rakkaimmat muistot ensimmäiseltä katselukerraltani oli juurikin se, kun pääsi teorisoimaan muiden Gravity Falls fanien kanssa erilaisista asioista. Kuka kirjoitti päiväkirjat? Tietääkö Stan enemmän kuin antaa olettaa? Onko Bill Cipher illuminati? Gravity Falls on jo kokonaan julkaistu, ja päättynyt sarja, joten täysin samaa katselukokemusta sarjasta ei voi enää saada. Minulle suuri osa nautintoa oli juurikin yhteisöllisyys, ja mitä hulluimpien erilaisten teorioiden lukeminen, sekä omien teorioiden luominen. Gravity Falls on sellainen sarja, josta löytää joka katselukerralla jotakin uutta. Jokin yksi pieni asia ruudun taustalla, sekä salaiset viestit jokaisen lopputekstin jälkeen innostivat faneja koettamaan selvittää suurempi tarina, joka oli koko ajan meneillään taustalla. Tätä sarjaa voi toki katsoa pintapuolisesti, mutta minusta oli ja on yhä, paljon hauskempaa koettaa löytää pieniä palapelin palasia, jotta voisin koota yhteen ja selvittää Gravity Fallsin mysteerin. Koko sarja on täynnä mysteeriä, ei vain tähän kylään liittyen, vaan myös itse hahmoihin ja heidän taustoihinsa. Mysteerin faneille siis todella vahva suositus!

Gravity Fallsin tapahtumat sijoittuvat kaksosten kesälomalle, ja siksi päätin suositella sitä itsekin kesäkatsomiseksi. Tarina on erittäin mielenkiintoinen ja täynnä sydäntä, ja sitä voi ainakin ensimmäisellä kaudella monen jakson kohdalla sanoa kevyeksi ja hauskaksi katseltavaksi. Loppua kohden tarinassa käsitellään myös paljon synkempiä teemoja, ja mennään jopa välillä kauhun puolelle. Silti sanoisin, että tämä sarja on ehdottomasti katsottava. Suosittelen Gravity Fallsia aivan kaikille, erityisesti mysteerin ystäville. Iloisia katselukokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kikka, enemmän kuin viihdyttäjä

Pidemmän bloggailutaukoni aikana, tätä viikottaista kirjoittelua on tullut jo ikävä. Koulu on syönyt kaiken aikani, joten blogi oli pakko pi...