Hae tästä blogista

perjantai 22. lokakuuta 2021

Mitä katsoa halloweenina?

Päivät ovat alkaneet lyhentyä. Pimeä tulee joka päivä hiukan aikaisemmin ja kestää joka yö hiukan pidempään. Lempijuhlani on pian täällä, tuo kauhulle ja kaikelle pelottavalle omistettu juhla. Halloween on aina ollut minulle yksi vuoden kohokohdista. Silloin pääsee pukeutumaan pelottaviin asuihin, katsomaan kauhuelokuvia, pelaamaan kauhupelejä, ja nauttimaan erilaisista kammottavista asioista teekupposen äärellä. 

Rakastan kauhua, mikä on yksi syy sille, että rakastan myös halloweenia. Siksi ajattelin, että jakaisin tässä postauksessa omia suosikkisarjojani, joita tulee uudelleenkatsottua joka halloweenina. Tämä ei ole top lista, joten mainitsemani sarjat eivät ole postauksessani missään paremmuusjärjestyksessä. Kaikki nämä sarjat ovat lähellä sydäntäni. Jos sinulla on vaikeuksia löytää halloween katsottavaa, tämän listan luettuasi olet toivottavasti löytänyt jotain, mikä herättää mielenkiintosi!

Over the garden wall

Tämä on yksi niistä sarjoista, jonka katson uudestaan joka vuosi. Over the garden wall on Cartoon Networkin sympaattinen tarina veljeksistä, jotka eksyvät synkkään metsään nimeltä Unknown, josta he yrittävät löytää ulos. Beatrice niminen tyttö, joka on kirottu linnuksi, lupaa auttaa veljeksiä löytämään pois metsästä, jos he auttavat häntä löytämään Adeleide nimisen naisen, joka voi rikkoa Beatricen kirouksen. 
Over the gardenwall on animoitu, eikä se ole kovin pelottava, mutta sen tarina sopii täydellisesti halloween katseluun. Sarja on todella tunnelmallinen, ja Gregin ja Wirtin seikkailu Unknown-metsän lävitse on täynnä yliluonnollisia kohtaamisia, mieltäkutkuttavia mysteerejä, sekä todella aitoja ja sydämellisiä tunteita. Tässä sarjassa on vain 10 jaksoa, joten se on nopea ja helppo katsoa yhdeltä istumalta. Tämä voisi olla juuri sinun halloween katseltavasi, jos pidät mysteereistä, ja aidon tuntuisista hahmoista, sekä surullisista juonenkäänteistä. Minä en koskaan kyllästy Over the garden walliin, ja joka katselukerralla löydän siitä jotain uutta. 

Salad fingers

Tämä on David Firthin websarja, jonka ensimmäinen jakso julkaistiin jo 14 vuotta sitten. Tämä sarja on yksi ensimmäisistä websarjoista, jonka katsoin, joten se on minulle erittäin nostalginen. Salad fingersin tarinaa on vaikea selittää, koska siinä ei ole selkeää suoraviivaista tarinaa. Youtuben syövereistä löytyy kuitenkin monia "Salad fingers explained" ja teoria videoita koskien kyseistä sarjaa. Jos pidät oudoista ja oudon pelottavista sarjoista, tämä kannattaa tsekata! Se on ilmaiseksi katseltavissa Firthin kanavalla. Jos Salad fingers on makuusi, Firthin muutkin luomukset ovat yhtä ihastuttavan outoja ja sopivat loistavasti halloween katseluun.

Mandela Catalogue

Tämä on todella uusi sarja, jonka löysin Youtubesta itse asiassa viime viikolla. Siitä on tullut ulos vasta muutama jakso, joten se on todella nopea katsoa. Mandela Catalogue on loistava analog horror, eli analogista kauhua hyväksi käyttävä sarja, joka kertoo "alternate" nimisistä olennoista. Nämä olennot ovat vaarallisia ja valtio neuvoo ihmisiä välttämään niitä. Nämä oliot ovat niin vaarallisia, että jopa viranomaisia on neuvottu olemaan auttamatta ihmisiä, jotka ottavat heihin yhteyttä liittyen olentoihin. Mandela Cataloguen tarina sisältää kristillisiä teemoja. "Alternate" olennot ovat jonkinlaisia saatanallisia olentoja, jotka aiheuttavat todella kammottavia kuolemia. Katsoin muutaman teoria videon kyseistä sarjaa koskien, ja videoiden teorioitsijat olivat hiukan eri mieltä siitä, miten nämä olennot tappavat uhrinsa. Mysteerien ystävät tulevat siis varmasti nauttimaan tästä sarjasta.

VIVINOS

Minako's room
Tämäkin suositus löytyy ilmaiseksi Youtubesta. Vivinos on korealainen animaatiotubettaja, joka tekee päällepäin söpöltä näyttäviä, iloisia ja värikkäitä animetyylisiä musiikkivideoita. Nämä musiikkivideot kuitenkin sisältävät suuren yllätyksen niille, jotka klikkaavat musiikkivideoihin odottaen iloista animemusiikkivideota. Vaikka musiikkivideoiden laulut ovat japaninkielisiä, videoista löytyy englannin kieliset tekstitykset. Näistäkin videoista löytyy rutkasti "explained" ja teoriavideoita, jos aihe jää kiinnostamaan. Odotan innolla, että hän julkaisee niitä lisää, koska tällä hetkellä en itse osaa yhdistää niitä kaikkia vielä toisiinsa. Omat suosikkini Vivinoksen videoista tähän mennessä ovat Suki Suki Daisuki ja Minako's room. Jos olet kauhun ja hyvän musiikin ystävä, tämä on sinulle täydellistä halloween katseltavaa.

Nightmare before Christmas

Ah, klassikko! Tarvitseeko tämä elokuva edes esittelyjä? Nightmare before Christmas, tai kuten se on suomennettu Painajainen ennen joulua, on yksi Tim Burtonin rakastetuimmista elokuvista. Vaikka tämä elokuva on suunnattu lapsille, eikä se ole oikeasti kovin pelottava, sen tunnelma saa kenet tahansa virittymään halloweenin henkeen. Onko edes olemassa halloween katselusuosituslistaa, jossa tätä elokuvaa, tai muita Burtonin elokuvia, ei olisi ollenkaan mainittu? Tuskin. Jos kaipaat jotain nostalgista, tämä löytyy Disney+ suoratoistopalvelusta.

Jos et kuitenkaan vielä ole jostain syystä nähnyt tätä elokuvaa, se kertoo Halloween-kaupungista, sen kammottavista asukeista, ja sen johtajasta, "Pumpkin king" (kurpitsakuningas) Jack Skellingtonista, joka on kyllästynyt halloweeniin ja samoihin vanhoihin perinteisiin. Hän löytää vahingossa portaalin joulumaailmaan, ja rakastuu tähän uuteen juhlaan. Painajainen ennen joulua on tunnelmallinen ja nostalginen katselukokemus, joka sisältää upeita lauluja, seikkailun, ja erittäin rakastettavia ja ikonisia hahmoja. Tätä suosittelen erittäin vahvasti!

Petscop

Jälleen ilmaiseksi katseltava websarja Youtubessa. Oletko pelivideoiden ja Let's play-kanavien ystävä? Petscop on sitten juuri sinulle sopiva halloween katsottava. Tämä onkin vähän pidempi ja aikaa vievämpi sarja, jossa riittää katsottavaa niillekin, jotka tykkäävät ahmia sarjoja yhdeltä istumalta. 

Petscop vaikuttaa aluksi aivan tavalliselta pelivideolta. Kanavan ylläpitäjä Paul väittää, että Petscop on peli, joka oli tarkoitus julkaista Playstation konsolille, mutta sen tekijä ei saanut sitä valmiiksi. Mitä pidemmälle Paul pääsee pelissä, sitä oudommaksi tarina käy. Tarina vaikuttaa liittyvän jotenkin murhaan, joka tapahtui oikeassa elämässä, ja Paul vaikuttaa tietävän pelistä enemmän kuin näyttää. Tätä enempää en sanokaan tästä sarjasta, koska Petscop on parasta nauttia mahdollisimman vähillä etukäteistiedoilla. 

The operator

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, haluan suositella Sam Barnettin websarjaa The Operator. Se kertoo Info corp nimisestä yhtiöstä, joka ilmoittaa aloittavansa uuden kokeilun, jonka pitäisi nostaa työntekijöiden tehokkuutta 80%. Tämä kokeilu kuitenkin paljastuu joksikin todella vaaralliseksi ja häiritseväksi. The Operator on taitavasti tehty vaha-animaatio, joka oikeasti onnistuu pelottamaan katsojaa. Tarina on vertahyytävää scifiä, eikä sitä voi lakata katsomasta, kun sen aloittaa. Sam Barnett on todella lahjakas animoimaan, ja toivon, että häneltä ilmestyisi tulevaisuudessa lisää jotain uutta. Pidän hänen tavastaan kertoa tarinoita erittäin paljon. 

Toivottavasti tältä listalta löytyy sinulle jotain mielenkiintoista katsottavaa halloweeniksi! Onko sinulla lisää katselusuosituksia, joita en maininnut tässä postauksessa? Tai onko sinulla jotain mielipiteitä ehdottamistani sarjoista? Toivotan sinulle pelottavaa halloweenia näiden suositusten parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kikka, enemmän kuin viihdyttäjä

Pidemmän bloggailutaukoni aikana, tätä viikottaista kirjoittelua on tullut jo ikävä. Koulu on syönyt kaiken aikani, joten blogi oli pakko pi...